27 Ocak 2014 Pazartesi

Alternatif Tiyatro Mekanları Treni İle Yolculuğa Çıkmaya Hazır Mısınız ?

İstanbul’un trafiği malum. Hepimizin işe, eve, okula giderken ömrünün çoğu nerdeyse yollarda geçiyor. Gideceğimiz yere göre kullandığımız toplu taşıma aracının türü de değişiyor. Hele ki bazı toplu taşıma araçlarına binmek ve de inmek için özel bir yetenek gerekiyor, bilmem hangisi olduğunu söylememe gerek var mı ? :))) Ama tüm bunların haricinde bir tanesi var ki ona bindiğiniz anda dünyanız değişiyor, stres dışarıda kalıyor. İndiğiniz her durakta mutlaka size hitap eden bir sanat mekanı ile karşılaşıyor ve illaki farklı bir şeye rastlıyorsunuz. Kimi zaman bir okuma tiyatrosu, kimi zaman film gösterimleri, kimi zaman dans gösterileri, kimi zaman özel performanslar, söyleşiler, dinletiler, atölyeler, sahnede cesur ve farklıyı arayan tiyatro ekipleri ve oyunları daha neler neler. Bazen aynı anda birkaç durakta inmek isteyebiliyorsunuz. Ancak duraklarda karşınıza çıkan etkinlikler dönüşümlü olarak zaten her sahnede olduğu için kaçırdım diye üzülmenize de pek gerek kalmıyor açıkcası.


Söz konusu araç, hem Avrupa hem Anadolu yakasındaki duraklarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Alternatif Tiyatro Mekanları Treni

Bu tren ile yolculuk etmek isterseniz yapmanız gereken tek şey birazdan sıralayacağım durakların yerlerini bilmek. Duraklar arasında da çok uzak bir mesafe yok. Bu trenin duraklarına ulaşım gerçekten çok kolay. Ayrıca sahnelerin birçoğunda seyircisine indirimli bilet alarak oyun seyretme imkanı sağlayan kartlarda mevcut.



Alternatif Tiyatro Mekanları’nın bu devamlı kendini yenileyen, eğlendiren, içinde yaşamın ve dünyanın gerçeklerine başka açılardan da bakmanızı sağlayan treniyle tanışıp yolculuk etmek için lütfen acele edin, ayrıca inanıyorum ki zaman içinde bu duraklar artarak çoğalacak ve biz sürekli yepyeni yolculuklara çıkacağız.

Tren hareket etti bile, hadi al biletini ve sende katıl sahnedeki cümbüşe! :))





Alternatif Tiyatro Mekanları




Kumbaracı50

www.kumbaraci50.com

@Kumbaraci50

















Şermola Performans


www.sermolaperformans.com

@sermolaperfrmns




















Mekan Artı


www.mekanarti.com

@Mekanarti
















İkincikat


İkincikat-karaköy ve Sekizincikat


www.ikincikat.org

@ikincikat

@sekizincikat
















Sahne Hâl

www.sahnehal.com

@SahneHal




















Kara Kutu

www.kara-kutu.com

@tiyatrokarakutu














Emek Sahnesi


@emeksahnesi














D22

www.tiyatrod22.com


@TiyatroD22




































1 Ocak 2014 Çarşamba

Yazmama Sebep O İlk Yazı : Ben ve Yıldızım...

Güller, umutlar, beklentiler, sabırlar, özlemler, hasretler, yaşananlar, geride kalanlar, ileride olacaklar, tekrarlar…

Kısaca aynı nakaratlar…!

Ömrümüz beklemekle, sabretmekle geçiyor. Benim içimde bir yıldız var, bazen çok bazen az ama ışığı hep var. Her defasında ona yaklaştığını zannediyorsun. Ama yine olmuyor, “YILDIZIN SENDEN UZAKLAŞIYOR.”

Ve hep bana; benden umudunu kesme bir gün mutlaka ama mutlaka aynı yıldızın ışığını yansıtan birileri çıkacak karşına diyor. Bu çoğu zaman bir kitaptaki söz, kimi zaman nostaljik bir şarkının melodisi, kimi zaman anlamlı bir film sahnesi, çoğu zamanda sevdiğim bir yazarın satırları, tavsiyeleri oluyor benim için. Ne diyebilirim ki bunlar benim yaşama sebeplerim, sabır nedenlerim…

UMARIM ÖMRÜM BU IŞIĞI BULMAYA YETER VE SANIRIM BUNA DEĞER…

BEN VE YILDIZIM…
ZATEN YILDIZIN PEŞİNDEN KOŞMAK HAYATI, KADERİ KOVALAMAKTAN BAŞKA NEDİR Kİ VE BUNU BENDEN BAŞKA KİM NE KADAR ANLAYABİLİR Kİ..




Sanattır hayat dediğin...

Okumazsan öğrenmezsin,
Gitmezsen görmezsin,
Seyretmezsen bilmezsin,
Tanımazsan sevmezsin.

Kitaptır, Keşiflerdir, Sinemadır, Tiyatrodur, Müziktir,
Mücadeledir...

"Özetle, sanattır hayat dediğin"

Made in bir tiyatro delisi :)))

02.11.2012

ღ♥ღ ♥●•٠