3 Ocak 2012 Salı

"Ben senin getirdiğin ekmeğe aşığım..!" Tiyatroya "ÖLÜMÜNE" aşığım!

Her ne kadar yepyeni bir yılın günlerini yaşıyor olsak ta ben yine geçen sene izlediğim oyunlardan birini yazmak istiyorum. Geçen sene dediğime bakmayın, bahsedeceğim oyun, Kenterler Tiyatrosu’nun yeni oyunu “ Ölümüne” .
Ölümüne prömiyerini 22 Aralık’ta yaptı. Oyunun kadrosu da oldukça kalabalık.

Başrollerdeki Engin Hepileri, Güneş Sayın, Kadriye Kenter ve Bülent Şakrak’ın oyunculuklarına hayran kalmamak imkansız. Kadriye Kenter sahnede o kadar güzel küfür ediyor, öyle huysuz ama tatlı bir kadını oynuyor ki. Engin Hepileri’nin eşi rolündeki belki de sahnedeki en genç isim 1987 doğumlu Güneş Sayın’ın dokunaklı ses tonu, oyunculuğu, Bülent Şakrak’ın alıştığımız o fırlama, her rolün hakkını veren oyunculuğu müthiş. Engin Hepileri için artık pek bir şey söylenebileceğini sanmıyorum. Tabir yerindeyse döktürüyor.

Oyunun başlama sahnesi de gerçekten çok etkileyici, zifiri karanlıktasınız. Sahnedeki karanlığın içinde sizde kayboluyorsunuz ve sanki başroldeki gecenin bir vakti karnı acıktığı için uyanan, karnı acıktığı için sucuk yemek isteyen, bunun içinde eşini uyandıran o kişi aslında sizsiniz ve bu uyanış kaderinizi değiştiriyor. Yaşamınızın anlamsızlığı, hayata tutunma çabası, sevdiğiniz insanı onu mutlu etmek pahasına hayatınızdan çıkarmak, ölürseniz acaba değeriniz daha mı çok artacak, ölmek yaşamaktan daha mı iyi ve daha bir sürü sorular, hikayeler. Oyun boyunca hem şenlikli hem de hüzünlü bir hikaye denizinde sürüklenip duruyorsunuz.Tabi Barış Dinçel’in her zamanki gibi yaşayan dekorunu, oyunun müziklerini yapan Çiğdem Erken’i, oyunu tam da olması gerektiği gibi yalın ve gerçekçi bir şekilde sahneye koyan Mehmet Birkiye’yi de unutmamak gerek.Ayrıca sahnede saydığım isimlerin dışında kalan diğer oyuncularda bu izleyeceğiniz şenliğin önemli bir parçası.

Oyunun sonunda kazanan yine yaşamanın kendisi oluyor, oyunun içinde çok güzel cümleler var, ama benim için şu cümle her şeyi özetliyor aslında. Sevdiğimiz insana sıkıca sarılıp;

“Ben senin getirdiğin ekmeğe aşığım.” diyebiliyorsak ne mutlu bize.
Ve bende son olarak diyorum ki yaşamaya ve tiyatroya “ÖLÜMÜNE” aşığım.

Oyun Hakkında Ayrıntılı Bilgi ve Ocak Programı İçin


www.kentertiyatrosu.org

Yeni sene yeni oyunlar, yeni sahneler, yeni anılar, yeni başlangıçlar getirsin hepimize.
Aşkla, Sağlıcakla, Sanatla Kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder