25 Şubat 2012 Cumartesi

Tiyatro Hal'den Tam Bir Oyun : EKSİK

Kendinizi bazen ya da sık sık acaba hayatımda ne "EKSİK" diye kendi kendinize soru sorarken bulduğunuz olur mu?

Bir deniz kıyısındaki sükunete hasret, bir dost sesi duymaya çok mu uzaksınız..?

Gözlerinizi açamayacak kadar yorgun başlayıp, yorgun mu bitiyor günler...

BENcil olmayan, öteki diye bişey icat etmeden aynı havayı soluyup, hayatı paylaştığınız dostlarınızla birarada olduğunuz günler çok mu geride kaldı?

Geçmiş ile aranızdaki uçurum hergün biraz daha mı artıyor..?

Keşke hiç büyümeseydik, hep çocuk mu kalsaydık...

Ya cep telefonu. O yokken nasıl yaşıyorduk, birbirimizden nasıl haber alıyorduk? Her şey bir tweet'timize mi bakıyor:)

Ne ara duyarsızlaştık, ne ara uzaklaştık birbirimizden..

Sığ ve sağır bir toplum, ulaşmak istediğimiz gelecek bu mu? Bunun için mi tüm koşturmacamız...


Galiba Gülten Akın'ın dediği gibi artık hayatımızın özetidir şu cümle; "Ah, kimselerin vakti yok artık durup ince şeyleri anlamaya"

Tüm bu sıraladıklarımdan en az biri size tanıdık geldiyse "eksik" lerinizi tamamlamak, unuttuklarınızı hatırlamak, gözlerinizdeki perdeyi aralamak için bence Tiyatro Hal'in ilk olarak 2009 yılında sahnelediği, oyunun yazarı, aynı zamanda yönetmeni Özer Arslan'a 2010 yılında Çek Cumhuriyeti Tiyatro Festivali'nde en iyi yönetmen ödülü kazandıran, EKSİK isimli oyununu baştan sona yenilenmiş kurgusu ve oyuncularıyla mutlaka seyretmelisiniz.

Oyun bir yazar ve yazarın yazmayı düşündüğü hikayelerinin kahramanları arasında geçiyor. 7 diken ve 1 gülden oluşan oyuncu kadrosu;

Merve Engin, Fırat Albayram, Güney Zeki Göker, Onur Soyal, Kürşat Karaman, Vurgun Çağıldayan, Mert Denizmen, Alican Yücesoy'dan oluşuyor.

Oyun ne yazmak istediğini bilemeyen, kafası karışık bir yazarın bilgisayarının başına geçmesiyle başlıyor, tabi bu sırada kahramanları bir köşede hevesle yazarın tuşlara dokunmasını bekliyor. Yazar tuşlara dokunuyor ve hikayeler başlıyor. Minibüsüyle üst geçitten geçen İsmail G ve adını vermeyen yakışıklı genç, evden çıkmak için kendilerinde o gücü hiç bir zaman bulamayan iki öğrenci ve Bay Hadi ve Bay Keşke ve hepsinin arasında kalan, herşeye koşan genç.

Bu alakasız gibi görünen kahramanlar ve yazar öyle bir şekilde birbiriyle bağlanıyor ki... Bir de hikayelerin arasında giren damar müziklere dikkat:)

Oyunculukların hiçbirinde abartı yok, ama itiraf etmeliyim evden çıkamayan o iki gencin hikayesi favorilerim arasında, özellikle İPhone ile ilgili olan sahne, sonra Bay Hadi ve Bay Keşke'nin iktidar muhabbeti.. Minibüs şöförüyle yakışıklı isimsiz gencin muhabbeti ve fonda çalan şarkı:) Ya zavallı yazarın kahramanları arasında kalışı.

Özetle EKSİK herşeyiyle "tam" bir oyun. O nedenle lütfen, daha fazla anlatmamı beklemeyin, bir an önce gidip bu keyifli tiyatro şenliğine katılın. Şayet oyunun kahramanları ki ben her ne kadar gideceklerine inanmasam da her an Ege'deki o kasabaya gidip yerleşebilir:)

Güncel Oyun Programı İçin;

www.tiyatrohal.com


www.sahnehal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder