1 Ekim 2012 Pazartesi

Mevsimlerin En Güzeli "Tiyatro Mevsimi" :))

İşte yine en sevdiğim mevsim geldi çattı; Tiyatro mevsimi. Bu mevsim aslında amatöründen, profesyoneline, özelinden alternatifine, şehrine, devletine kadar birçok sahne, ekip, oyuncu, sanatçı için yeni başlangıçların, yeni telaşların mevsimi.

Tabi aynı heyecan biz seyirciler içinde geçerli. Bizler de hem alkışlayacağımız yeni oyunları, hem de geçen sezondan beğenip bir kez daha görmek istediğimiz oyunları yeniden seyretmek, her şeye rağmen sahnede öğrenip, sahnede umutlanmak, yeni anılar biriktirmek için sabırsızız.

Bu sezon diğer sezonlara göre daha başka türlü geçeceğe benzer. Sanki oyuncu arkadaşlarım, usta sanatçı dostlarım daha bir başka çıkacak sahneye. Söyleyecek sözleri öyle birikti ve birikiyor ki. Artık sadece sahne de yetmeyecek onlara, bize.
Bir süredir bir araya gelerek yaptığımız gibi mekanlara sığmayıp sokaklara taşmaya, farklının, yeninin özgür sanatın ışığını takip ederek karanlıkta kalmamaya hep birlikte devam edeceğiz.

Benim inancım bu doğrultuda. Tiyatro sahnelerinin tek bir sahibi var o da tiyatro sanatçıları ve tiyatro sanatçısının yanında her zaman olması gereken de tek bir şey var o da seyirci.

Elimden geldiğince küçük büyük demeden tiyatro için kışkırttığım herkesten tek bir ricam var, bu sezon kendinize, sevdiklerinize bir iyilik yapın. Bu sezon yeni sahneler, yeni mekanlar, yeni oyunlar keşfedin. Sosyal medyayı boş kullanmak yerine biraz da nerede ne var, ne seyretmeli, okumalı, dinlemeli bunları öğrenmek için kullanın.

Mesela hafta sonları çocuklarınızı okuma atölyelerine götürün, birlikte oyun seyredin. Oyuncak Müzesi’nde zaman geçirin, imkanlarınız doğrultusunda “zaman” ayırın ve hayatı “yaşa”yın! Sanatın ışığı sizi nereye götürürse siz de oraya gidin!
Tiyatro aşkı gerçekten başka, bambaşka. Her sezon yineliyorum, hep yineleyeceğim. Tiyatronun sebep olduğu her şeyi çok ama çok seviyorum. Edindiğim dostlar, yüzünü görmeden yardım ettiğim, bir şekilde tiyatroya gitmesine sebep olduğum herkes bunlar benim mutluluk kaynağım. Mutlu etmeyi seviyorum. Gerek Facebook grubumla, gerek blog sayfamla ve Twitter hesabımda sanata, gündeme ait ne varsa paylaşmaya bu sezonda devam edeceğimden şüpheniz olmasın.

Yeni sezonun bu ilk gününde tüm tiyatro delilerine, sanatçı dostlarıma muhteşem alkışlı, verimli bir sezon diliyorum.
Aşkla, sağlıcakla, en önemlisi sanatla kalın !

Bir Tiyatro Delisi’nden Sevgilerle!


Twitter

https://twitter.com/tiyatrodelisi

Blog Sayfam

http://birtiyatrodelisi.blogspot.com/

Tiyatro Sahnelerinde Ne, Nerede, Ne Zaman Facebook Grubu


https://www.facebook.com/groups/50768405027/







1 yorum: