8 Aralık 2011 Perşembe

Merve Engin, geçen sezon kıyıya oturttuğu gemisine eklediği yeni yükleriyle bu sezonda sahnede fark yaratıyor!!!

Merve Engin son dönemlerde ismini sıkça duyduğumuz genç bir isim..
O, gerçekten sahnede tek başına herşeyi mümkün kılan genç bir tiyatro sanatçısı..
Neden mi böyle yazdım çünkü Merve Engin, geçen sene yapılmayanı yaptı masklara hayat verdi KIYIYA OTURMANIN BÖYLESİ oyunuyla... Sahnede kişilik bunalımı yaşamayı göze alarak birden çok karakteri oynadı, oynarken seyircisine laf yetiştirmeyi de ihmal etmedi... :) Oyuna başlarkende çok telaşlıydı, oyunu bitirdiği zamanda... :)

Bu telaş, heyecan ve keyif onu izlerken aynı şekilde size geçiyor, kapılıp gidiyorsunuz Merve'ye.. :) dekoruydu, tanıtımıydı. Oyunu için, diğer oyunlar için, oyuncu arkadaşları için yapabildiği herşeyi yapmaya çalışıyor Merve Engin. Hiç durmuyor, sosyal medyayı belki de en verimli ve gerektiği gibi kullanmaya çalışıyor ki bence bu da çok önemli.

Merve geçen sene olduğu gibi bu senede yine tek başına sahnede iyi şeyler yapmaya, fark yaratmaya devam ediyor.
Bu oyunlardan bir tanesi KAPLUMBAĞALAR ŞİŞMANLAMAZ ÇÜNKÜ KABUKLARI VARDIR. KIYIYA OTURMANIN BÖYLESİ ' nde olduğu gibi yine o en doğal doğaçlama yeteneğini kullanarak hepimizin başından geçen çok tanıdık bir hikaye anlatıyor. İzlerken gerçekten bitti mi , keşke biraz daha devam etseydi diyorsunuz. Her oyunun sonunda mutlaka bir evlenme teklifi alması da cabası:)

O'nu sahnede görmek için bu oyun sizi kesmediyse işte size yepyeni bir oyun daha bu kez kahkaha yok. Mine Söğüt'ün kaleminden çıkan deli bir hikaye var SİNEKLER SEVİŞİRKEN. Diğer iki oyunda ne kadar gülüp, keyif alıyorsanız bu oyunun sonunda da bir o kadar hüzünleniyorsunuz. Bu oyundaki performansına da şaşırmamak mümkün değil, nerde o enerjik eğlenceli kız.. Burda psikolojik travma geçiren bir genç kızın dramı var. Oyunun dekoruda gerçekten oynanması zor bir dekor.. Bunu da yazmayayım gidip oyunda görün. Oyunculuğu için denecek bişey yok. Merve Engin her rolü oynayabilir ve sahnede daha neler yapabilir meraktayım ve takipteyim:)) Aslında Merve Engin için daha çok şey anlatıp, çizebilirim. Ama hep dediğim gibi oyuncuların er meydanı neresidir? sahne? O zaman sizde haydi sahneye, Merve Engin'i izlemeye:)

Kendinize bir iyilik yapın, sanata, tiyatroya zaman ayırın... www.merveengin.com'dan güncel programına, oyun bilgilerine ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz..

Sanatla, sağlıcakla kalın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder